Tuesday, 26 June 2012

KURSUS INDUKSI

ASSALAMU'ALAIKUM...

Hye Guys.. we met again..
OK.. kali ni aku nak cerita pasal kursus induksi yang aku baru je hadiri minggu lepas. owhh da lepas eh? lambat kan aku buat entry.. takpe2... memori itu penting..hehehe (>_<)

So let's begin..

Kursus induksi ni bermula15 Jun 2012.. Kami bertolak dari kolej dalam pukul 9 pagi macam tu menuju ke KSKB Sungai Buloh. Dari Cheras nak sampai ke Sungai Buloh tu satu jam jugak la.siap boleh tido kot dalam bas..tapi tak tidolah sebab pagi an..kih3. konon..betul la tak tido ok.. ahhaha.. ok habis pasal tido.. Lepas satu jam perjalanan sampailah kami di sana. pheww~~ akhirnya.. mula-mula sekali lepas kitorang sampai kitorang kene daftar dulu.. lepas da sign apa semua dapatlah buku dengan tag nama .. ni saya punya..  





Aktiviti bermula tepat jam 2.45 petang.. kami semua telah diberi kumpulan masing2.




Yup ni group saya... saya dalam golongan kumpulan 14.. 




ni keadaan dalam dewan KSKB SUNGAI BULOH.



Oleh kerana ini merupakan kolej kerajaan macam biasalah.. pepagi kene nyanyi lagu negaraku, Kami sedia berkhidmat dan juga lagu 1Malaysia. 




Kitorang kene duduk dalam kumpulan ok..tak boleh nak choose with who you want to sit with.
kira takdelah nanti duduk 1 geng sama kolej kan. Sebab tu dia buat duduk dalam kumpulan yang dia telah mix kan nie (>_<) 












ni adalah gambar kami sekumpulan..tengok dorang amik gambar masa saya tak ready..haiisshh.. gambar sekumpulan yang sebenar ada dengan kawan lagi tak dapat lagi..masa ni dorang suruh aku cari macam mana nak buat self timer..haiihh..aku yang tak biasa dengan kamera tu macam giler gak mencari HAHAHAHAH..OK jadi ni jelah yang mampu saya dapat pamerkan buat masa sekarang.. cuma sorang je yang takde dalam gambar ni..tukang ambil gambar lah sapa lagi.. ehehhehe..



ok da taw siapa yang tak ada dalam gambar?? Yep. my lovely friend SUBASHINI yg berbaju hijau sebelah kiri tulah tukang ambil gambarnya..see.. jadi takdelah tak lengkap sgt kan.. kira aku adalah gambar group aku..



Bersama awek-awek KSKB Sungai Buloh











Shidah nie selama seminggu duk sebelah aku dalam auditorium.. kami dan juga subashini duk main je dalam auditorium bukannya denga sangat ceramah tu.. huhuhu..



Ni adalah bilik tutorial di mana kami sekumpulan akan berkumpul untuk buat aktiviti berkumpulan.










Burger ni saya beli  malam terakhir saya di sana.. oklah not bad burger dia (>_<) 
Masa ni da pukul 11 lebih kot makan burger.. hahahaha..lepas tu teman sebilik aku lagi 2 orang tertido kekenyangan..haiisshhh. tak elok betul perangai. But its worth as three of us are together. 



Rehearsal untuk persembahan masa majlis penutup.



ok 2 gambar di atas adalah salah satu bende yang aku tulis-tulis masa denga ceramah..erkk..jahat kan.. bosan sikit ok..dari aku tido baik tulis-tulis nie. HAHHAHAHHA..ok kejam di situ. Tulisan tak cantik.. hah..memang burok pun.. takpelah janji boleh baca.. hohohoho

Kebanyakan gambar ni semua saya ambil masa hari terakhir saya kat sana. maklumlah da akhir biasalah duk ambil gambar ramai2.. hehehe..


Gambar kami semua dari UCSI University tak ada..tak sempat atau tak terfikir untuk ambil.. lebih pada tak tefikir lah..nak buat macam mana biasalah masing-masing da sibuk nak balik..Gambar kami 3 orang sebilik pun tak ada.. nak ambil selalu je tangguh. sampai ke akhir tak ambil..haaiihhh..




ok salah seorang roomate aku yang tudung oren tu.. ni gambar masa first kitorang sampai kat sana (>_<) 

Itu je kot yang dapat saya ceritakan.. not badlah kursus induksi tu..Dapatlah jugak ilmu dan sedikit gambaran macam mana nak meneruskan hidup sebagai penjawat awam nie.. phew~~

Tak lama lagi surat perlantikan akan sampai jadi phewww mencuba sedaya upaya untuk menjadi seorang pekerja yang baik. Doakan saya bloggers!! 

OK itu je.. jumpa lagi di entry akan datang...

(>_<)

3 comments:

.: rOzirOx :. said...

best entry! mane gamba aku.. (>_<)

Shila said...

haha..saya pon ad..tharu..hehehe,,

cikbunga said...

rozi : HAHAHAHHA.. acane?? kita tak bergambar bersama.. hohohoho..

shila: heheeh.. ada kan?? ahhahah =)